Třešňový prášek
Detailní popis produktu
Lyofilizovaný prášek z třešní je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu. Tyto živiny si tak snadno můžete přidat do různých jídel pomocí tohoto prášku. Prášek z třešní je vyrobený okamžitým sušením mrazem a jemným rozdrcením ovoce, aby se zajistilo, že si udrží co nejvíce živin. Je rozdíl mezi práškem z ovoce a třešňové šťávy, který prochází dalším zpracováním, protože bobule jsou odšťavňovány jako první. Vitamin C je poměrně nestabilní a rozkládá se při každém kroku. Proto minimální zpracování umožňuje udržet ho co nejvíce.
Třešně jsou výborným zdrojem minerálů i vitamínů. Obsahují vápník, hořčík, železo, zinek, draslík, fosfor, křemík i jód. Najdeme v nich i množství vitamínu A, B – komplex, E, C, flavonoidy a betakaroten.
Chuť a použití třešňového prášku
Díky své bohaté chuti a barvě může mít tento produkt ve vaší kuchyni mnoho uplatnění. Třešňový prášek lze použít jak do koláčů či smoothies, tak i do omáček při vaření. Kachna bude chutnat obzvlášť skvěle s omáčkou vyrobenou z třešní. Také jej můžete přidat k obohacení domácích šťáv a dokonce i při výrobě čokolády. Zkuste použít třešňový prášek jako přísadu při pečení nebo přípravě palačinek. Kromě chuti také přidá barvu do těsta, což vám umožní vytvořit krásné kulinářské mistrovské dílo. Sáček s práškem z třešní skladujte na tmavém a chladném místě, abyste zachovali jeho čerstvost a obsah vitamínu C co nejdéle.
Výživové hodnoty
na 100 g
Energetická hodnota 1406 kJ/336 kcal
Tuky |
0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
86 g |
z toho cukry |
71 g |
Bílkoviny |
0 g |
Sůl |
0,01 g |
SLOŽENÍ: 100 % TŘEŠNĚ dehydrovaná procesem lyofilizace (proces sušení mrazem)
ALERGENY: Může obsahovat stopy lepku, arašídů a dalších skořápkových plodů.
TRVANLIVOST: 18 – 24 měsíců
SKLADOVÁNÍ: Chladné, suché místo do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
BALENÍ: znovuuzavíratelný sáček
ÚPRAVA: prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.