Papája prášek
Detailní popis produktu
Prášek z papáji se vyrábí sušením mrazem a následným mletím celých plodů do jemné konzistence. Papáju v takové formě lze následně skladovat a používat po celý rok.
Papája má mimořádně vysoký obsah základních vitamínů a minerálů. Papájový prášek obsahuje velké množství vlákniny, vitamínu C a A, draslík a hořčík. Navíc je plný antioxidantů, včetně karotenoidů, které chrání buňky před volnými radikály a snižují riziko rakoviny.
Enzym papain, který se nachází v tomto ovoci, se řadí mezi proteolytické enzymy, které mají za úkol rozkládat bílkoviny na jednodušeji stravitelné aminokyseliny. Díky tomu je papain vyhledávaný u lidí s trávicími obtížemi. Jeho užívání je také populární mezi sportovci, kteří mají v jídelníčku typicky větší množství bílkovin.
použití prášku z papáji
Papája ovocný prášek má sladkou, lehce pikantní a skutečně vynikající chuť, která doplní mnoho receptů. Nejprve jej můžete přidat do smoothies, džusů a koktejlů. Za druhé můžete použít papájový prášek ke zvýšení chuti vašich dezertů, ovesných vloček, džemů a jogurtu. Papájový prášek je navíc úžasným doplňkem pečených dobrot, protože nemění strukturu těsta. Tento prášek je skvělý do koláčů, muffin a dortů nebo krémových náplní do nich. Působí také jako přírodní potravinářské barvivo a může být použit místo umělých potravinářských barviv.
Kromě toho můžete těžit z papájového ovocného prášku tím, že jej použijete jako přísadu do domácích obličejových masek. Je známo, že toto exotické ovoce má zesvětlující a čistící vlastnosti.
Tipy pro skladování
Papája prášek je extrémně citlivý na vlhkost, proto by měl být uchováván v nádobě odolné proti vlhkosti na chladném a suchém místě.
Výživové hodnoty
na 100 g
Energetická hodnota 1255 kJ/300 kcal
Tuky |
0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
80 g |
z toho cukry |
20 g |
Bílkoviny |
0 g |
Sůl |
0,1 g |
SLOŽENÍ: 100 % PAPÁJA dehydrovaná procesem lyofilizace (proces sušení mrazem)
ALERGENY: Může obsahovat stopy lepku, arašídů a dalších skořápkových plodů.
TRVANLIVOST: 12 – 18 měsíců
SKLADOVÁNÍ: Chladné, suché místo do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
BALENÍ: znovuuzavíratelný sáček
ÚPRAVA: prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.