Moruše černá prášek
Detailní popis produktu
Plody morušovníku černého mají dlouhé hroznovité plodenství, které je podobné ostružinám. Na rozdíl od moruše bílé chutná moruše černá příjemně sladkokysele. Toto ovoce je velice výživná superpotravina s vysokým obsahem vitamínu C, železa, vápníku, bílkovin a vlákniny. Čínská medicína moruši používá při léčbě vysokého tlaku a zánětu žaludku. Je bohatým zdrojem resveratrolu, což je látka s antioxidačními a antibakteriálními účinky, která chrání srdce, posiluje imunitu, odbourává stres a navíc potlačuje rakovinotvorné buňky (mnohé výzkumy prokázaly, že resveratrol brání růstu rakovinného nádoru a navrací rakovinné buňky do zdravého stavu). Moruše dále obsahuje moranolin, který zpomaluje vstřebávání sacharidů a napomáhá k udržení zdravé hladiny glukózy. V neposlední řadě pomáhá při chudokrevnosti a prevenci cévních onemocnění.
Jak prášek z moruše černé používat
Prášek z moruše černé je extrémně všestranný. Můžete ho použít do smoothies, koktejlů a limonád. Hodí se také pro přípravu dezertů, koláčů, zmrzliny nebo pudinku. Dalším skvělým způsobem využití může být i přidání prášku do jogurtu či snídaňové kaše. Uplatnění najdete i při výrobě domácích marmelád a dresinků.
Výživové hodnoty
na 100 g
Energetická hodnota 1644 kJ/393 kcal
Tuky |
0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
96 g |
z toho cukry |
0 g |
Bílkoviny |
1 g |
Sůl |
0,03 g |
SLOŽENÍ: 100 % MORUŠE ČERNÁ dehydrované procesem lyofilizace (proces sušení mrazem)
ALERGENY: Může obsahovat stopy lepku, arašídů a dalších skořápkových plodů.
TRVANLIVOST: 18 – 24 měsíců
SKLADOVÁNÍ: Chladné, suché místo do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
BALENÍ: znovuuzavíratelný sáček
ÚPRAVA: prášek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.